De ce este important scrisul de mana

Nu stiu daca stiti, dar scrisul de mana reprezinta o nisa din lumea artei si a designului. Cu toate acestea, am observat ca multa lume este confuza cand incerc sa le explic ceea ce fac. Cu totii isi imagineaza fel si fel de lucruri care mai de care mai diferite. Asa ca voi incerca sa explic in cateva cuvinte de ce este scrisul de mana atat de important si de ce fac ceea ce fac.

Cuvintele sunt importante

Daca va veti uita cu atentie la un design, orice fel de design; un flyer, un banner, o eticheta… whatever, veti observa ca literele si cuvintele sunt predominante in orice design. Foarte rar vedem un design care are doar o imagine si nici un cuvant. Acest lucru se intampla deoarece cuvintele sunt cele mai bune mijloace de comunicare si le folosim pentru a spune povesti sau pentru a transmite idei lungi si complicate.

In design, afisam cuvintele prin fonturi. Fonturi pe care le alegem cu grija pentru a fi cat mai lizibile si pentru a avea un impact cat mai mare asupra cititorului. Un lucru foarte important de retinut este faptul ca fonturile sunt create de oameni. Asa cum cartile au un autor, asa si fonturile au unul. Exista o conceptie gresita, cum ca fonturile sunt doar acolo, probabil pentru ca multe tehnologii vin cu fonturi preinstalate, cand in realitate, designerii au petrecut zile si chiar luni sa obtina un font.

Care este diferenta dintre scrisul de mana si fonturi?

Fonturile au fost concepute pentru a fi usor de utilizat pentru comoditatea designerului. Acesta poate fi creat sau sters prin simpla apasare a unei taste.

Scrisul de mana sau desenatul literelor, pe de alta parte, este o forma de arta. La fel cum artistii deseneaza oameni, obiecte si peisaje, la fel se ilustreaza si literele. Spre deosebire de fonturi, acestea nu pot fi rearanjate, ci trebuiesc admirate asa cum au fost desenate.

De ce nu utilizati un font?

De ce sa petreceti atat de mult timp pentru a desena,scrie literele cand sunt deja o multime de fonturi la dispozitia dumneavoastra?

Datorita usurintei utilizarii lor, fonturile sunt utilizate atat de designeri, cat si de cei care nu sunt designeri, atat de mult incat industria designului a devenit din ce in ce mai saturata, facand ca majoritatea proiectelor sa fie lipsite de autenticitate si personalitate.

Sa nu mai spun ca nu ar trebui sa folositi niciodata fonturi. Fonturile sunt atractive la locul potrivit si la continutul potrivit, dar recent, multe fonturi sunt concepute pentru a imita aspectul scrisului de mana, dar daca le analizati cu atentie puteti observa diferenta foarte usor. Caldura autenticitatii poate fi realizata numai prin arta inscriptionarii, iar lucrarile care sunt simulate nu vor putea niciodata sa se ridice la nivelul celor care nu sunt.

Frumusetea imperfectiunilor

Aceasta ar fi principala distinctie pe care o ofera scrisul/desenatul literelor de mana: este imperfect. Intr-o lume digitala in care majoritatea lucrarilor au forme perfecte si linii drepte, literele se disting de multime, deoarece estetica sa scrisa de mana ii ofera un simt uman, care la randul sau ii ofera personalitate.

Personalitatea din spatele cuvintelor

Fonturile sunt standard. Acestea sunt concepute pentru a fi utilizate in mai multe scopuri. Ele sunt doar pentru a comunica informatii. Pe cand, prin intermediul scrisului de mana, suntem capabili sa dam un sens intregului design. Scrisul unui cuvant il poate face vibrant, linistitor, serios sau distractiv. De aceea este atat de puternic. Putem pune personalitate si voce intr-un alt cuvant fara voce.

Acest lucru poate fi aplicat in toate domeniile de design, fie ca este vorba de ambalaje, imbracaminte, postere sau materiale de marketing. Ganditi-va cat de mult s-ar putea evidentia cu ajutorul literelor scrise sau desenate de mana.

Scrisul de mana personalizat

Dupa cum am concluzionat mai devreme, fonturile sunt standard. Deoarece sunt atat de obisnuite si se gasesc intr-o gama larga, acestea duc la un design comun.

In contrast, literele scrise/desenate de mana sunt specifice.

Gandeste-te la o afacere. O afacere de succes este una care iese in evidenta. Primul lucru pe care o persoana il vede la o afacere este logo-ul sau, motiv pentru care un logo este adesea mentionat ca fiind imaginea unei afaceri. Ar fi foarte dificil sa faceti o impresie de durata cu ceva care este standard, comun si generic. Ar fi dificil pentru o afacere sa iasa in evidenta atunci cand folosesc ceva la care au acces toate celelalte intreprinderi.

Scrisul de mana ofera o solutie: capacitatea de a furniza modele personalizate in functie de nevoile unei afaceri.

De retinut:

  • fonturile sunt proiectate de oameni
  • fonturile sunt concepute pentru a fi usor si convenabil de utilizat
  • scrisul de mana este o forma de arta care are un proces lent
  • scrisul de mana ofera autenticitate design-ului, facand un design atragator, lasandu-l memorabil
  • desenatul literelor poate da voce si personalitate unui cuvant fara ton
  • imperfectiunile dau o senzatie umana, ceea ce face un design atractiv
  • fonturile sunt standard si sunt pentru uz general
  • scrisul de mana este specific, exact si personalizabil
  • logo-urile scrise de mana sunt unice deoarece nu exista un font pentru ele

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *